tisdag 4 februari 2014

Ugnspannkaka LCHF

Ikväll har vi ätit ugnspannkaka med bacon och lingon. Jag har testat lite olika recept och nu har jag hittat helt rätt. Den blev inte äggig utan mer som vanlig pannkaka fast nyttig. Helt enkelt supergod, både varm som kall. :-)




En plåt ugnspannkaka 

3 pkt bacon
8 ägg 
1,25 dl vispgrädde
1 liten burk keso
2 dl riven ost
1 msk fiberhusk 


Använd en sax och klipp baconet i små bitar. Knaperstek. Jag klipper det direkt på plåten och steker det sedan i ugnen på 225 grader. Blanda under tiden ägg, grädde, keso och fiberhusk med en stavmixer till en slät smet. Ta ut plåten, strö över osten och häll sedan på smeten. Grädda pannkakan tills den fått fin gyllenbrun färg. 







Ekologiska lingon och lite, lite sötströ blev  vår lingonsylt. Värm i kastrull på medelvärme under omrörning. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar