söndag 26 januari 2014

Jennys LCHFpizza


Pizzabotten till en plåt

100g riven parmesan (jag köper faktiskt färdigriven) 
0,75dl vispgrädde
3-4 ägg beroende på storlek
1msk fiberhusk 
salt 

Vispa med elvisp ihop ägg, grädde och fiberhusk och blanda sist i osten. Låt svälla ca 5min. Grädda tills den får vacker färg, ca15min, på 175 grader. 

Pizzasås

1 frp passerade ekologiska tomater (ca 400 gram)
2 msk olivolja
3 tsk oregano
1 pressad vitlöksklyfta

Koka upp, låt sjuda ca10min och låt sedan svalna. Smaka av med örtsalt och cayennepeppar 

Frys gärna in överbliven pizzasås så har du färdig sås till nästa pizzabak. 





Pensla botten med äggvita och bred sedan på ett tunt lager tomatsås. Äggvitan gör att pizzan inte blir "svampig". Lägg på riven ost och pizzatopping efter tycke och smak. Grädda på 250 grader till pizzan fått fin färg. 
På min pizza är det tomat, bacon, rödlök, färska champinjoner och efter gräddning har jag lagt på ruccola. Supergott! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar