2,5dl Blandade frön
(Jag brukar använda 1dl Solroskärnor, 1dl Sesamfrön och 0,5dl Hela linfrön)
2msk Pofiber
1msk Fiberhusk
0,5dl Kokosfett utan smak
2,5dl kokande vatten
0,5tsk Salt
Smaksättning:
Flingsalt
Örtkryddor
Brödkryddor
Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vatten, lägg i kokosfettet och rör om så att kokosfettet smälter. Häll vattnet över fröblandningen och rör om snabbt. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut den så att smeten täcker hela. Jag använder ett redskap som är gjort i sillikon och det funkar perfekt. Strö över lite flingsalt om du vill. In i ugnen på 150grader i 45-50min. Ta ut plåten och skär lagom stora rutor med en pizzaskärare och sätt sedan tillbaka plåten i ugnen igen. Sänk temperaturen till 80grader och låt knäcket torka i ca 2tim. Det gör inget om knäcket står kvar i ugnen på eftervärme. Jag brukar ställa ugnens timer så stänger den av sig själv om jag inte är hemma.
(Jag brukar använda 1dl Solroskärnor, 1dl Sesamfrön och 0,5dl Hela linfrön)
2msk Pofiber
1msk Fiberhusk
0,5dl Kokosfett utan smak
2,5dl kokande vatten
0,5tsk Salt
Smaksättning:
Flingsalt
Örtkryddor
Brödkryddor
Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vatten, lägg i kokosfettet och rör om så att kokosfettet smälter. Häll vattnet över fröblandningen och rör om snabbt. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut den så att smeten täcker hela. Jag använder ett redskap som är gjort i sillikon och det funkar perfekt. Strö över lite flingsalt om du vill. In i ugnen på 150grader i 45-50min. Ta ut plåten och skär lagom stora rutor med en pizzaskärare och sätt sedan tillbaka plåten i ugnen igen. Sänk temperaturen till 80grader och låt knäcket torka i ca 2tim. Det gör inget om knäcket står kvar i ugnen på eftervärme. Jag brukar ställa ugnens timer så stänger den av sig själv om jag inte är hemma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar