fredag 31 januari 2014

Fröknäcke


Detta fröknäcke har jag alltid hemma. Det är supergott och går lätt att variera. Med Bregott och pålägg på blir det en perfekt frukost eller mellanmål. Min favorit är att strö flingsalt på innan gräddning men det är också gott att använda brödkryddor eller örtkryddor i smeten. Ikväll blir det ostbricka och då passar salta fröknäcke helt perfekt.




Fröknäcke

2,5dl Blandade frön
(Jag brukar använda 1dl Solroskärnor, 1dl Sesamfrön och 0,5dl Hela linfrön)
2msk Pofiber
1msk Fiberhusk
0,5dl Kokosfett utan smak
2,5dl kokande vatten
0,5tsk Salt
Smaksättning:
Flingsalt
Örtkryddor
Brödkryddor

Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vatten, lägg i kokosfettet och rör om så att kokosfettet smälter. Häll vattnet över fröblandningen och rör om snabbt. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut den så att smeten täcker hela. Jag använder ett redskap som är gjort i sillikon och det funkar perfekt. Strö över lite flingsalt om du vill. In i ugnen på 150grader i 45-50min. Ta ut plåten och skär lagom stora rutor med en pizzaskärare och sätt sedan tillbaka plåten i ugnen igen. Sänk temperaturen till 80grader och låt knäcket torka i ca 2tim. Det gör inget om knäcket står kvar i ugnen på eftervärme. Jag brukar ställa ugnens timer så stänger den av sig själv om jag inte är hemma.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar